Hoe wordt het Ninjutsu getrained in Toro Dojo?

De training omvat ongewapende en gewapende technieken. De bewegingen binnen het ninjutsu zijn kenmerkend. Je hele lichaam gebruiken, onder de juiste hoeken uit stappen en de balans van de tegenstander breken zijn van groots belang om je tegenstander uit te schakelen.

Tevens zijn de basis Kata's van groot belang omdat alle technieken uit deze Kata's ontstaan. Je actie komt voort uit natuurlijke bewegingen gecombineerd met techniek en automatisme.

Ook wapens worden bij de training gebruikt. Een groot deel van deze wapens zijn traditioneel zoals bijvoorbeeld de Katana (zwaard) en de Yari (speer), maar ook wapens die uit de hedendaagse voorwerpen gehaald kunnen worden zoals de Bo (lange stok) of Hanbo (korte stok) worden gebruikt bij de training. Tevens worden de Tanto (mes) en Tessen (pen vormige wapens) ook behandelt maar op een efficiƫnte manier, waarbij de nadruk op het gevaar ligt van deze wapens.

Binnen het ninjutsu zijn er geen wedstrijden, dit omdat wedstrijden aan regels verbonden moeten zijn om een veilig afloop aan een wedstrijd te geven. Ninjutsu leert je geen beperkingen, maar een groot aanpassingsvermogen zodat je iedere situatie op een zo natuurlijk mogelijke manier het hoofd kan bieden.

Iedereen heeft zijn of haar reden om te kiezen voor ninjutsu. Je leert natuurlijk om je zelf te verdedigen maar er is veel meer. Ninjutsu ontwikkelt je zintuigen, je motoriek, leert je flexibel te zijn, je krijgt een groter aanpassingsvermogen, meer zelfvertrouwen en een groter incasseringsvermogen.